Sağlık-Sen’den Aile Hekimliği Talepleri

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan: Aile Hekimlerinin Hakları Artırılmalı

(ANKARA) – Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki mağduriyet oluşturacak maddelerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşme tavan ücretlerinin, teşvik ve destek ödemelerinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Doğan, Sağlık Bakanlığı 2025 yılı bütçesine yönelik talepler ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir basın toplantısı düzenledi. Doğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye, sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar ve güçlü altyapısıyla dünyada örnek gösterilen bir konuma gelmiştir. Ancak, sağlık hizmeti sunucularının haklarının güncellenmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum için koruyucu sağlık hizmetlerinin bütçedeki payı artırılmalıdır. Sağlık çalışanlarımızın emeği ve katkısı, sağlık sistemimizin en değerli unsuru olmaya devam etmektedir.”

“Tüm sağlık branşlarında kamu personeli istihdamı sağlanmalıdır”

Sağlık profesyonellerinin nitelikli hizmet sunumunun temel yapı taşı olduğunu belirten Doğan, tüm sağlık branşlarında kamu personelinin istihdam edilmesi gerektiğini ve atama bekleyen sağlık çalışanlarının seslerinin duyulması gerektiğini ifade etti.

“Nöbet ücretleri dünya standartları seviyesinde artırılmalıdır”

Doğan, nöbet ücretlerinin günümüz ekonomik şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sağlık profesyonellerine düşük miktarlarda nöbet ücreti verildiğini belirtti. Sağlık-Sen olarak nöbet ücretlerinin dünya standartları seviyesinde artırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

“Sağlık çalışanlarının tavan ödeme oranları yüzde 100 oranında artırılmalıdır”

Doğan, sendikalarının taleplerini sıralayarak, gece çalışmaları için ücretlerin artırılması, taban ödeme oranlarının artırılması ve sağlık profesyonellerinin giydikleri formaların özel görev kıyafeti olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki mağduriyet oluşturacak maddelerin kaldırılması gerektiğini ve aile hekimlerinin tavan ücretlerinin, teşvik ve destek ödemelerinin artırılması gerektiğini dile getirdi.